Ing. Pavel Kysilka, CSc. - předseda a generální ředitel České spořitelny

Ing. Pavel Kysilka, CSc.

Pavel Kysilka, předseda a generální ředitel České spořitelny, se narodil 5. 9. 1958. Je absolventem VŠE v Praze a od roku 1982 zde pracoval jako asistent. Mezi lety 1986-1990, za doby jeho působení v Ekonomickém ústavu ČSAV, se podílel na řadě publikací, které byli zaměřené na transformaci, (např. Československo na rozcestí).

V roce 1990 se na národohospodářské fakultě VŠE stal proděkanem pro vědu, o rok později pak poradcem ministra pro ekonomickou politiku. Stál za projekty, které podporovaly malé a střední firmy a také založení Českomoravské rozvojové a záruční banky. V roce 1992 se stal členem bankovní rady Státní banky Československé a rok na to byl jmenován viceguvernérem ČNB. Pavel Kysilka řídil
přípravu a realizaci zavedení koruny české a měnové odluky od Slovenska.

Mezi lety 1994-1998 také neotálel. Působil jako expert Mezinárodního měnového fondu, podílel se, v mnoha východoevropských a středoasijských zemích, na zavedení národních měn a stal se výkonným guvernérem ČNB. Během 90. let byl člen presidia Fondu národního majetku, prezident České společnosti ekonomické, členem Rady Národního divadla a také prezidentem Klubu Formule 1.

Nyní je náměstkem generálního ředitele České spořitelny, kde je odpovědný za bankovní provoz, IT, ekonomické a strategické analýzy a kancelář EU. Dále je členem představenstva a správní rady VŠE a hudebního festivalu Smetanova Litomyšl.

Žádné komentáře:

Okomentovat