Donald John Trump

Donald John Trump

Donald John Trump se narodil 14. června 1946 v Queensu, v New Yorku. Je americký obchodní magnát, spisovatel a televizní hvězda. Má 5 dětí. Jeho prarodiče z otcovy strany se přistěhovali do Spojených států v roce 1885 z Německa. Otec Fred Christ Trump narozen 11. říjen 1905, New York žil až do 25. června 1999 a matka Mary A. MacLeodová narozena 10. května 1912 ve Skotsku žila do 7. srpna 2000. Donald začal studovat na Kew-Forest School v Forest Hills, v Queensu, ale po těžkostech, ve třinácti letech, ho rodiče poslali na vojenskou školu (New York Military), kde v roce 1968 získal bakalářský titul v oboru finančnictví a ekonomika. Basketbalový trenér univerzity mu dal v roce 1964 cenu Coach's Award. Mladý Trump studoval dva roky na Fordham University a dále po přestupu na Wharton School at the University of Pennsylvania. Po absolvování univerzity pracuje v otcově firmě TRUMP ORGANIZATION zabývající se obchodem s nemovitostmi. Je nadán mimořádnou schopností odhadnout ceny lokalit. V 80. letech se dostává do finanční krize, ale podařilo se mu ji překonat a postupně se znovu zařadil mezi 500 nejbohatších lidí planety.

V roce 2003 začal podnikat kromě nemovitostí také v jiných oborech. Je spolumajitelem Miss USA, patří mu několik kasín a hotelů a založil vlastní univerzitu, která vyučuje předměty jako je obchodováni s nemovitostmi, založení vlastního podniku, obchodování na burze.

V roce 2003 se Trump stal výkonným producentem a moderátorem reality show The Apprentice (Učeň). Za jeden díl bere 60 milionů korun. Byl dvakrát nominován na cenu Emmy. Frázi “Máš padáka!“ (You´re fired) si nechal patentovat. Je autorem deseti knih.

Žádné komentáře:

Okomentovat