Bernard Arnault- král světovho luxusu

Bernard Arnault

Začátky v rodinném byznysu

Bernard Arnault se narodil v roce 1949 v severofrancouzském Roubaix. Nyní žije s manželkou Hélene Mercierová v Paříži. V současné době je jednou z nejvýznamnějších osobností ve Francii. Jde o krále světového luxusu a vysloužil si i přezdívku Papež módy. Již od dětství byl ovlivňován byznysem v rodinné firmě. Vystudoval prestižní technickou univerzitu École Polytechnique, kde v roce 1971 získal titul inženýra. Po studiích nastoupil do čela rodinné firmy. Je otcem pěti dětí.

Velké začátky

V jeho začátcíh se mu podařilo zafinancovat nákup Boussacu. Svým nekompromisním manažerským jednáním a agresivním investováním se stal vlastníkem LVMH- Louis Vuitton Moét Henessy. Impérium LVMH je jedním z nejvýznamnějších obchodníků s luxusním zbožím na světě. V luxusním byznysu měl jasnou strategii a dával volné ruce designérům, což se mu vyplatilo. Mezi nejvýznamnější značky patří Moët Hennessy- výrobce koňaků, Louis Vuitton také Christian Dior, šampaňské Dom Perignon, luxusní hodinky TAG Heuer, parfémy Givenchy, módní oděvy Donna Karan a mnoho dalších. Nejbohatšímu Francouzovi patří i významný podíl v druhé největší světové síti supermarketů Carrefour, cestovní kancelář Go Voyages a výrobce jachet Royal Van Lent.
Arnault nepřistupuje na žádné slevy, které mají přivést nové šetřící zákazníky, a nadále prodává luxusní zboží za plné ceny. I tato strategie mu vychází. Obchodní dům na pařížské CHAmps-Elyssés se stal ihned po otevření hitem nákupů ve Francii.


Žádné komentáře:

Okomentovat